Potrivit Ziarului de Gardă „Argus-S” este o firmă de pază particulară administrată de Valentin Zubic, ex-viceministru de Interne pe timpul guvernării comuniste, urmărit penal în „Dosarul 7 aprilie 2009”. Compania de pază, potrivit datelor Camerei Înregistrării de Stat, are adresa juridică într-un edificiu de pe str. Mazililor 21, care, însă, nu este înregistrat la Cadastru. Terenul din str. Mazililor 21 aparține firmei „Finpar Invest” SRL, care este una dintre primele afaceri ale familiei Plahotniuc.


Autoritățile nu au anunțat ieri ce firmă va instala camerele de supraveghere și va organiza paza la târg. Anul trecut, de asta s-a ocupat anume Argus-S. În 2017 pentru serviciul firmei au fost alocați 481 668 de lei, însă atunci nu a fost vorba de camere de supraveghere.

Am încercat încă ieri să abordăm firma Argus-S, însă nimeni nu ne-a răspuns la telefon. Organizatorii „Moldova-Concert” au plasat un anunț de achiziție a serviciilor de pază, însă până la acest moment contractul nu a fost publicat, nefiind clar dacă a fost atribuit sau nu unui câștigător.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!