UPDATE 12:00 Rând pe rând, liberalii, liberal-democrații și comuniștii au ieșit în fața presei pentru a vorbi despre motivele pentru care au părăsit sala plenului, acolo unde premierul Filip începea să prezinte raportul Guvernului.

Iată argumentele fracțiunii Partidului Liberal.


Motivele exprimate de președintele fracțiunii PLDM, Tudor Deliu.


Liderul PCRM, Vladimir Voronin, despre argumentele comuniștilor de a părăsi sala plenului.


Știrea inițială. „Au așteptat trei ani și la sfârșit nu mai au răbdare colegii. Sperăm că vor depune cerere de renunțare la salariu pentru ziua de astăzi”, a declarat Andrian Candu.

„Aseară la ora 18 am primit aceste realizări. Suntem triști și noi și tot poporul moldav. Analizând acest raport, am văzut show, dar nu realizări. Dacă tot vă curge prin vine sânge românesc, descurcați-vă fără noi. La revedere”, și-au anunțat plecarea Vladimir Voronin și fracțiunea PCRM.

„Ce înseamnă percepție și cinism, deoarece raportul a fost solicitat de opoziție. Asta e atitudinea lor, dar noi mergem mai departe pe procedură”, a replicat Candu.

În continuare, Pavel Filip a purces la prezentarea raportului de activitate al Guvernului.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!