*Acest material este sponsorizat

Prin performanțele excelente demonstrate, Moldtelecom își reconfirmă poziția de lider pe piața de telecomunicații din Moldova

Prin performanțele excelente demonstrate, Moldtelecom își reconfirmă poziția de lider pe piața de telecomunicații din Moldova

Moldtelecom continuă să înregistreze cel mai remarcabil trend de creştere atât la capitolul venituri, cât şi la numărul de abonaţi pe piaţa serviciilor de telecomunicaţii din ţară, depășind, prin evoluția sa, ceilalți jucători ai pieței. Mai mult decât atât, compania lansează în fiecare an noi soluţii inovative şi îmbunătăţește considerabil parametrii de calitate în prestarea serviciilor de Internet fix.

Dan Mitriuc, Director General: Acesta este rezultatul abordării unor strategii potrivite care au ca premisă crearea de oferte şi servicii cu maximum de beneficii pentru abonaţi.  Ne-am propus ca Moldtelecom să devină soluţia numărul 1 pentru serviciile de telecomunicaţii prin oferirea unei experienţe incomparabile în utilizarea serviciilor, iar alegerea abonaţilor nu s-a lăsat aşteptată şi se reflectă în rezultatele obţinute.

Moldtelecom, pe tot parcursul activității sale, a fost şi continuă să fie driverul vieţii digitale din ţară, lansând consecvent oferte generoase şi servicii inovative.

Acest lucru a permis companiei să se bucure de cel mai accelerat ritm de creştere pe majoritatea segmentelor atât față de ceilalţi operatori, cât şi faţă de evoluţia pieţei de telecomunicaţii, în general.

Pe parcursul ultimilor 2 ani, veniturile şi numărul de abonaţi Moldtelecom au înregistrat un salt spectaculos, la o diferenţă considerabilă faţă de ceilalţi operatori de pe piaţă.

Unite performează prin creșterea veniturilor pe piața serviciior de telefonie mobilă, care este în stagnare. În Trimestrul III 2018, rata de creștere Unite depășește de trei ori creșterea pieţii. În ultima perioadă, creşteri remarcabile, cu mult peste nivelul de sporire al pieţii sunt consemnate şi la serviciile de Internet mobil. În același timp, Moldtelecom contribuie cel mai mult și la creșterea veniturilor totale ale pieței serviciilor de Internet Fix. 

În rezultatul investiţiilor făcute în dezvoltare de noi soluţii şi îmbunătăţirea constantă a experienţei în utilizarea serviciilor companiei, a crescut la o diferenţă simţitoare şi numărul de abonaţi Moldtelecom.

Ca şi în cazul veniturilor, sporirea numărului de abonaţi Moldtelecom depăşeşte nivelul de creştere al pieţii şi al celorlalţi operatori. Astfel încât, în Trimestrul III 2018 numărul abonaţilor Unite la telefonie mobilă a crescut cu 4,34% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Tot în 2018, Unite a fost certificat drept operatorul cu cea mai înaltă calitate voce şi cu cea mai mare acoperire a reţelei 3G din ţară.

În Trimestrul III 2018, numărul abonaţilor Unite la Internet mobil a crescut simţitor, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu 14,07%. Mai mult decât atât, în anul curent, abonaţii Unite generează 55,9% din totalul traficului de date din ţară.

Pe piaţa serviciilor de Internet fix, Moldtelecom continuă să fie lider cu o cotă de piaţă după numărul de abonaţi de 63,3%. Numărul de abonaţi la Internet fix prin fibră optică a crescut cel mai mult în 2018 la Moldtelecom, cu 13,27%. Acelaşi lucru se atestă şi pe piaţa serviciilor de televiziune digitală. Moldtelecom revoluţionează de fiecare dată acest domeniu cu servicii inovative, iar în Trimestrul III 2018, înregistrează o creştere a numărului de abonaţi de 7,16%.


Creşterea numărului de abonaţi nu poate fi separată de ameliorarea calităţii reţelelor companiei care au contribuit la îmbunătățirea substanţială a calităţii în prestarea serviciilor. În 2018, conform datelor interne ale companiei, a fost redus cu 15% numărul deranjamentelor înregistrate la toate serviciile oferite. O ameliorare de remarcat, cu 10% se atestă, în special, la numărul incidentelor în oferirea serviciului de Internet fix. Este important de menţionat faptul că Moldtelecom are cel mai mare număr de abonaţi la Internet fix, la nivel naţional, iar îmbunătăţirea acestor parametri reprezintă nivelul de performanţă al companiei şi avantajele competitive ale acesteia.


Moldtelecom investeşte anual, cu prioritate, în dezvoltarea de noi soluţii tehnologice, contribuind astfel la menţinerea Moldovei în topul ţărilor cu tehnologii informaţionale avansate şi accesibile tuturor.

Pe parcursul ultimilor câţiva ani, compania a lansat câteva servicii revoluţionare pe piaţă:

·       Cel mai recent serviciu lansat este Smart TV pentru televizoarele cu sisteme de operare Android. Operatorul a fost primul care, acum 2 ani, a lansat serviciul Smart TV pe piaţă şi primul care anul acesta lărgeşte posibilităţile de utilizare a acestui serviciu şi pe televizoare cu sistem de operare Android.

·       O altă soluţie revoluţionară pe piaţa serviciilor de telecomunicaţii, care anul acesta a fost extinsă şi pentru blocurile locative, este CloudCamera. Acest serviciu oferă supraveghere video pentru spaţii interioare sau din exterior, cu stocarea înregistrărilor pe serverele Moldtelecom. Acest serviciu permite urmărirea a tot ce se petrece în jurul lucrurilor importante, live direct la TV, în regim online pe mobil sau prin accesarea arhivei de înregistrări cu până la 21 de zile în urmă, direct de pe smartphone, tabletă sau laptop.

·       Serviciul Multiscreen este o altă inovaţie dezvoltată de Moldtelecom, care oferă un format absolut nou de vizionare a canalelor TV. Prin lansarea acestui serviciu, Moldtelecom a pășit mai departe în definirea serviciilor de televiziune, oferind posibilitatea de a lua televiziunea de acasă cu tine, oriunde ai merge. Multiscreen oferă acces la o serie de funcționalități care permit gestionarea content-ului televiziunii de acasă direct de pe smartphone, tabletă sau laptop, oricând şi de oriunde în ţară.

·       Moldtelecom a lansat şi aplicaţia MyMoldtelecom care permite gestionarea eficientă a tuturor serviciilor companiei într-un singur loc şi de oriunde. Aceasta permite verificarea balanţei, achitarea serviciilor, activarea sau dezactivarea de servicii şi opţiuni, urmărirea promoţiilor companiei, etc.

Cu aceeaşi abordare profesionistă, Moldtelecom va continua să inoveze şi să contribuie astfel la impulsionarea pieţei de telecomunicaţii, pentru că inovaţia va asigura progresul la nivel de ţară, economie şi bunăstare generală.


P.

P.

Vezi și aceste știri
Se anunță noi proteste? Transportatorii amenință cu sistarea activității dacă nu va fi majorat tariful la călătorii

Se anunță noi proteste? Transportatorii amenință cu sistarea activității dacă nu va fi majorat tariful la călătorii

În Moldova sunt 90 de producători de biocombustibil solid. Ce presupune energia electrică produsă din biomasă (VIDEOGRAFIC)

În Moldova sunt 90 de producători de biocombustibil solid. Ce presupune energia electrică produsă din biomasă (VIDEOGRAFIC)

Scumpirea energiei, resimțită în toată Europa. Ce măsuri au luat unele țări după majorarea prețurilor la curent și gaz

Scumpirea energiei, resimțită în toată Europa. Ce măsuri au luat unele țări după majorarea prețurilor la curent și gaz

Advertoriale
Vasilii Macovei, manager regional Nord: „La Microinvest finanțăm orice idee de dezvoltare” (INTERVIU)

Vasilii Macovei, manager regional Nord: „La Microinvest finanțăm orice idee de dezvoltare” (INTERVIU)

Endava Internship: Avantajele unui stagiu în Automation Testing (VIDEO)

Endava Internship: Avantajele unui stagiu în Automation Testing (VIDEO)

OTP Bank face tranziția către o generație nouă de bancomate

OTP Bank face tranziția către o generație nouă de bancomate

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Copiii știu mai bine: Clasa politică, la control (VIDEO)
  Copiii știu mai bine: Clasa politică, la control (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Ce-și doresc femeile? Ce-și doresc bărbații? (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Pune-un ban deoparte (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Totul despre bani (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Care-i treaba cu șefii, ce mașini conduc și de ce au camere video în birou (VIDEO)
Cele mai populare
 • 1
  Respect sporit pentru propria persoană sau eroare mecanică? Gafa pe care a comis-o prim-ministra la un eveniment public (FOCUS)
 • 2
  Rusia respinge solicitarea Republicii Moldova de retragere a trupelor ruse din Transnistria: „Afirmații departe de realitatea istorică”
 • 3
  Partidul Șor a scos oamenii la protest. UPDATE: Consiliu raional Orhei a acordat vot de neîncredere Guvernului
 • 4
  Ungaria anunță că nu va sprijini Ucraina în fața Rusiei. Ce motiv invocă Budapesta
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.