În timpul conferinței, șeful CCA a avut doar cuvinte de laudă la adresa echipei care a lucrat la elaborarea noului Cod al Audiovizualului și la conceptul de dezvoltare mass-media. 

„Sunt extrem de satisfăcut. S-a muncit în sudoarea frunții, s-a muncit pe brânci”, a declarat Vicol.

Totodată, președintele CCA a promis că „niciun post TV nu va fi închis în timpul campaniei electorale” pentru parlamentare, astfel încât „să nu curgă sânge”. Filolog de formație, Vicol a folosit celebrul citat lui Otto von Bismarck („Cele mai mari minciuni se spun înainte de alegeri, după vânătoare şi în timp de război”) și a declarat că, în Republica Moldova, campania electorală înseamnă „vânătoare”, „război” și „stihia care vine peste noi”. 

Șeful CCA a salutat prelungirea proiectului „Promovarea libertății și pluralismului mass-mediei în Republica Moldova” pentru următoarele două luni și a solicitat sprijinul experților de la Strasbourg, rugându-i să ajute moldovenii să monitorizeze posturile TV în timpul campaniei.

„Până acum, puteam monitoriza doar 8 posturi TV simultan, fapt pentru care am fost criticați”, a punctat Vicol. 

De menționat că Noul Cod al Audiovizualului, care va transpune în legislația Republicii Moldova directivele UE privind serviciile media audiovizuale, intră în vigoare începând cu 1 ianuarie 2019. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!