„Spitalul are nevoie urgentă de reparații, iar administrarea acestei instituții are nevoie de schimbări. Condițiile, dar mai ales atitudinea directorul acestei instituții, este inadmisibilă. Au de suferit mii de pacienți care stau în lista de așteptare ani la rând. Am găsit pacienți internați azi în spital, care au așteptat operația de protezare 5 ani. Se creează impresia că administrația instituției permite “ambuteiaje” artificiale de pacienți”, scrie Silvia Radu pe Facebook după vizita la spital.

A descris starea instituției drept „tragică”. „Condițiile sanitare din depozitul alimentar sunt inacceptabile. În afară de pacienți, prin această instituție trec sute de rezidenți, viitori medici, care văzând așa atitudine, probabil vor lua o decizie de a nu lucra în sistemul medical moldovenesc. Acest caz necesită acțiuni concrete și rapide”, comentase fosta primară interimară.

La nici o zi după vizită, Radu a decis să demită directorul. „Domnul Viorel Vetrilă va transmite bunurile și documentația instituției noului director interimar, numit în funcție Sergiu Ștepa. În fața noului director au fost puse sarcini concrete de îmbunătățire a situației create la IMSP Spitalul Clinic de Traumatologie și Ortopedie. Prioritatea număr unu fiind executarea cât mai rapidă a planului de intervenții chirurgicale de protezare”, a anunțat Radu.

Amintim că Silvia Radu a mai dat afară un director de spital, pe Iurie Dondiuc de la SCM nr.1. Motivul invocat a fost „controlul slab asupra activităților subdiviziunilor spitalului, numeroasele plângeri din partea pacienților și inacțiunile de a elimina deficiențele în activitatea spitalului”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!