Potrivit lui Jizdan, mașinile TOMA au fost aduse în Republica Moldova odată cu venirea lui Erdogan.

„Au fost aduse cu un avion militar și sunt în proces de devamare. Nu le avem în posesia noastră, dar sunt în Moldova. Sunt automobile speciale care necesită o procedură specifică. Vă promit că nu le ascundem. Când vor trece devamarea, vom chema toată presa să le vadă”, a promis Jizdan în platoul emisiunii „Piatnița” de la RTR.

Jizdan a evitat să spună dacă acestea vor fi aduse în PMAN pentru ca să le vadă cetățenii.

„Germania are așa mașini, SUA, sunt mii de așa automobile. Haideți să discutăm despre Franța și ce se întâmplă acolo. Când protestele au caracter violent, se aplică așa automobile. Dacă pe 7 aprilie 2009 erau așa automobile și alte mijloace speciale, nu aveam două instituții devastate, cu tot cu drapel. Acum toată lumea vorbește de oamenii bătuți în sectoarele de poliție. Da, e o problemă pe care nu o vom mai repeta. Dar puțini își aduc aminte de 300 de colaboratori de poliție care au fost atunci traumați”, a pomenit Jizdan.

Povestea mașinilor TOMA a început de la negare. Speakerul Andrian Candu inițial a spus că vestea donației a fost „o greșală de traducere” întrucât președintele turc vorbea în limba sa natală. Ulterior, Alexandru Jizdan ne asigura că ele sunt în Republica Moldova, dar nu știe unde anume.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!