Constantin Postevca a declarat pentru sursa citată că a dat în chirie încăperea în anul 2007. Cinci ani mai târziu, când contractul de arendă a expirat, bărbatul i-a cerut chiriașului 200 000 de lei, suma pe care i-ar fi datorat-o pentru arendarea spațiului de 650 de metri pătrați.

Pentru că nu au reușit să găsească un numitor comun, Postevca a dat în judecată administrația centrului comercial. În luna februarie curent, Curtea de Apel Chișinău a luat o decizie care l-a lăsat fără cuvinte pe bărbat: își poate recupera propriul spațiu doar după ce îi plătește chiriașului 700 000 de lei pentru investițiile pe care cel din urmă le-ar fi făcut în acea încăpere.

Nemulțumirea bărbatului este amplificată de faptul că imobilul care ar fi fost oferit în chirie în stare bună, este în prezent într-o stare deplorabilă.

Postevca este de părere că decizia magistraților ar fi fost influențată, de aceea bărbatul intenționează să-și facă dreptate la CEDO.  

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!