„Cu șapte ani în urmă, din cauza unui accident rutier mi-am fracturat coloana vertebrală. De atunci, sunt într-un scaun cu rotile. Viața mi-a dat o lovitură prea crudă, însă mi-am adunat toate puterile și nu m-am lăsat înfrânt. În urma accidentului aveam nevoie de o operație urgentă, costul căreia era de 35 000 euro. Eu nu dispuneam de acea sumă, eram disperat și nu știam cum să procedez. Însă, un prieten mi-a propus atunci să facem auzit cazul meu, publicându-l pe o platformă de colectare de bani din străinătate. Este uimitor că există atât de mulți oameni buni și cu suflet mare care nu m-au cunoscut, dar m-au ajutat. În numai trei săptămâni, suma a fost colectată și am plecat la operație”, povestește Sergiu.

Propriul exemplu l-a determinat să facă tot ce poate pentru a-i ajuta și pe alții.

„Timp de doi ani, am documentat și mi-am propus să lansez și eu o astfel de platformă, alături de o echipă de programiști excepționali. Astăzi, platforma se deschide spre voi, spre cei ce au nevoie de ajutor. Aici, orice persoană ce se confruntă cu probleme de sănătate, cu idei excepționale, dar care nu poate să și le realizeze, poate să se înregistreze pe site și să își împărtășească povestea sa, făcând-o cunoscută prin distribuirea acesteia pe diverse rețele de socializare. Oamenii care nu sunt indiferenți, să vină cu aportul lor financiar pentru a-i ajuta”, mai declară tânărul.

 Asociația creată de tânăr promovează responsabilitatea socială, respectul, empatia, altruismul, deschiderea, integritatea, acțiunea, perseverența și implicarea.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!