Dacă era atât de „arzătoare” dorința PL de a merge împreună cu ACUM, decizia ar fi fost luată, spre exemplu ieri și nu astăzi, chiar după semnarea Acordului de constituire juridică a blocului electoral ACUM. Decizia filosofică de astăzi a PL, inspirată, cel mai probabil, de domnul Ghimpu, este decât un nou element dintr-un plan bine-gândit de disipare a voturilor de dreapta, de descumpănire a alegătorilor, ori există o discrepanță astronomică între declarațiile proliferate în spațiul public de președintele PL, conducătorul PL și ceilalți lideri ai partidului despre blocul ACUM și liderii acestuia și decizia de fațadă, prezentată cu stângăcie astăzi” scrie Munteanu pe pagina sa de Facebook.

„Decizia de astăzi, prin care se dă de înțeles că în sfârșit domnul Ghimpu „a fost înfrânt” trebuie privită și tratată cu multă atenție, recitind Iliada și Odiseea, va deveni și mai limpede, troienii știu de ce. Plecarea artistică de la sediul de partid a domnului Ghimpu, imediat după încheierea ședinței, explică multe. Cu siguranță se dorește legitimarea fostului președinte al PL, ca element de „opoziție ideatică” în cadrul partidului, întru continuarea, citez „jihadului” început în forță de către domnul Ghimpu împotriva blocului ACUM, liber de orice angajament oficial al PL. Cine crede povestea asta, că președintele PL și conducătorul PL stau sub același acoperiș, într-o frumoasă suburbie a Chișinăului, dar își asumă decizii politice diferite, acum și pe viitor…Joacă pentru copii”, a mai adăugat Munteanu.

Amintim că Valeriu Munteanu a părăsit Partidul Liberal la 11 decembrie curent. Potrivit lui, decizia a fost luată din cauza că Partidul Liberal nu și-ardi dorit  să coalizeze cu PAS și PPDA în vederea participării la alegerile parlamentare 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!