„Am luat această decizie conștienți fiind că fără un cadru democratic, inclusiv aproprierea de România este pusă în pericol. Această decizie nu este abandonarea idealurilor unioniste, ci o decizie matură care se datorează unor pericole majore ce planează  asupra Republicii Moldova. O venire a PSRM la putere va atrage după sine federalizarea Republicii Moldova, interzicerea unionismului, dar mai ales interzicerea dublei cetățenii pentru un milion de cetățeni care își câștigă pâinea muncind în UE”, a adăugat Șalaru.

Totodată, președintele executiv PUN este de părere că dacă forrmațiunea pe care o reprezintă ar fi candidat la alegeri, ar fi divizat eșantionul unionist. Potrivit lui, singura lor implicare în procesul electoral va fi în sensul susținerii blocului ACUM:

„Nu vom colabora decât sprijinind ACUM. Nu vom înainta candidați, nu vom negocia cu ei pentru locuri pe liste. Îi vom sprijini prin declarații politice, le stăm la dispoziție cu organizațiile, cu oamenii noștri, tot ajutorul de care au nevoie, în afară de ajutorul financiar”. Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate au semnat duminică acordul de constituire a blocului electoral „ACUM Platforma DA PAS” pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.  PLDM a anunțat că va merge împreună cu blocul „ACUM” la parlamentare. Deasemenea, liberalul Dorin Chirtoacă a declarat în cadrul unei conferințe de presă că Partidul Liberal se va alătura blocului electoral la alegerile din 2019.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!