„Disperat și panicat”. Liderul platformei DA, Andrei Năstase, a folosit aceste calificative pentru a descrie starea de spirit a guvernării, dar și motivele care au stat la baza numirii a cetățenilor Raisa Apolschii, Artur Reșetnicov și Corneliu Gurin drept judecători la Curtea Constituțională

„Regimului îi este frică de populația Republicii Moldova, de rezultatele viitorului scrutin”, a declarat Andrei Năstase.

Politicianul a venit cu un mesaj la adresa predecesorilor lui Gurin și Chetraru la Curtea Constituțională: 

„Cei care au considerat că, pe ultima suta de metri, trebuie să-și dea demisia pentru a le face loc altor slugoi de-ai lui Plahotniuc, să nu creadă că nu vor fi trași la răspundere. Va veni timpul când un procuror liber, o justiție liberă se va ocupa de fiecare în parte și de cei care s-au lăsat corupți pentru a demisiona cu trei patru luni înainte, lăsând loc altor slugoi mai de nădejde ai acestui regim”, a spus Andrei Năstase.

Liderul partidului PAS, Maia Sandu, a declarat că, la baza numirii noilor judecători au stat criterii de rudenie și nu de merite profesionale. 

„Nași, fini și cumterii, astea sunt singurele criterii. Un stat nu se creează așa, un stat se creează pe meritocrație. Doar acei oameni care și-au demonstrat onestitatea, rezultate,  au dreptul să ne reprezinte pe noi”, a declarat Sandu. 

Astăzi, Maia Sandu și Andrei Năstase au vizitat sediul Comisiei Electorale Centrale, unde au depus actele pentru înregistrarea blocului electoral ACUM DA PAS

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!