Luând în considerare numărul crescând al moldovenilor care circulă pe teritoriul României, dar și a românilor care decid să viziteze Republica Moldova, BCR a decis să ofere posibilitatea de schimb valutar lei MD - RON și pe teritoriul României. Inițiativa va facilita adaptarea și, în același timp, se vor evita pierderile inutile de bani, cum se întâmplă în clasicele schimburi de valută. Utilizatorii sunt, adesea, nevoiți să convertească leii moldovenești în Euro, după care în RON, ceea ce înseamnă cheltuieli suplimentare.

În ce orașe va fi disponibil serviciul de schimb valutar RON-MDL?

Serviciul va fi oferit la nivelul întregii țări, dar o atenție deosebită va fi acordată zonelor în care se înregistrează un flux mai mare de cetățeni din Republica Moldova, în special, este vorba de regiunile cu mulți studenți moldoveni. Astfel, orașele precum: Suceava, Botoșani, Iași, Vaslui și Galați vor fi printre cele cu cel mai mare flux de lei moldovenești.

De unde afli informații despre cursul de schimb aplicat?

Cursul de schimb RON / leu moldovenesc (MDL) va fi afișat la sediile unităților băncii sau pe site-ul BCR. În așa mod, cursul de schimb va putea fi consultat zilnic.

Pe lângă schimbul valutar MDL - RON, BCR oferă, în prezent, cotații pentru 16 valute pe care le tranzacționează la casele de schimb valutar, leul moldovenesc fiind a 17-a valută pe care o tranzacționează Banca Comercială Română.

Banca Comercială Română este acționar unic al BCR Chișinău, fiind una din primele bănci cu capital străin prezente pe piața Republicii Moldova. BCR Chișinău oferă, astfel, serviciul de schimb valutar MDL / RON la cel mai avantajos curs și fără pierderi suplimentare din conversie valutară.

Astfel, dacă te afli în România și dorești să convertești lei moldovenești direct în RON, BCR deschide larg ghișeele pentru acest tip de tranzacții. Transformă-ți obiceiurile de schimb valutar într-o activitate simplă, oriunde te-ai afla.

P.

Acest material este un Advertorial comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.