Rap-ul se bazează „pe trei piloni: sex, droguri și protest”, i-a spus președintele rus consilierului său. Mai mult, este de părere Putin, rap-ul este o „cale care duce spre degradarea națiunii”, scrie digi24.ro.

Președintele rus spune că rap-ul care se ascultă la ora actuală în underground-ul din Rusia este o „propagandă a drogurilor”.

Comentariile lui Vladimir Putin vin la puțină vreme după scandalul din Krasnodar, în sudul federației, unde rapper-ul Husky, cunoscut pentru textele sale anti-guvernamentale, a vrut să concerteze nu pe o scenă, ci pe capota unei mașini în mijlocul fanilor.

Concertul a fost anulat, iar Husky a fost arestat. Inițial, rapper-ul a primit o sentință de 12 zile de închisoare, însă ulterior a fost eliberat din spatele gratiilor.

„Există multă poezie în rap și este foarte explicită. Este foarte diferit de falsitatea pop-ului. Din această cauză, poate, tinerii sunt atât de deschiși” față de acest stil, i-a explicat lui Vladimir Putin un producător de muzică prezent la discuție, Igor I. Matvienko, scrie cotidianul The New York Times.

Ca să impună un „filtru” de control scenei de rap din Rusia, Matvienko a propus crearea unui studio de muzică finanțat masiv de stat care să se adreseze doar acestui gen de muzică.

În schimbul unei producții muzicale la cele mai înalte standarde și a unui impresariat pe măsură, rapperii să accepte anumite „cosmetizări” legate de textele pieselor, i-a sugerat Matvienko liderului de la Kremlin.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!