Toate aceste numiri au loc în contextul începerii campaniei electorale, și aici totul e clar”, a declarat Voronin în cadrul emisiunii „Adevărul Live”.

Ei au un singur scop: să facă în așa fel încât - toți cei care anii ăștia au distrus țara, au furat miliarde, care au făcut așa ca țara noastră să fie numită peste hotare „țară capturată” - să mențină puterea. Altfel pentru ei e finiș, ei trebuie să răspundă pentru tot ce au făcut - aceste crime, această mafie și corupție”, a mai spus Vladimir Voronin.

Potrivit lui, Curtea va acționa în funcție de rezultatele alegerilor. „Așa cum s-a întâmplat cu Primăria Chișinău. După scenariul alegerilor primarului de Chișinău”, a mai spus liderul PCRM.

Cu privire la numirea în funcție de magistrat al fostului său coleg de partid, Artur Reșetnicov, Voronin a declarat că acesta corespunde criteriilor de selecție, dar are dubii în privința integrității acestuia.

Amintim că vineri, 14 decembrie, deputații au aprobat numirea în funcție a trei judecători la Curtea Constituțională. Este vorba despre deputații PD Artur Reșetnicov și Raisa Apolschii și fostul procuror general, Corneliu Gurin.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!