Toate aceste numiri au loc în contextul începerii campaniei electorale, și aici totul e clar”, a declarat Voronin în cadrul emisiunii „Adevărul Live”.

Ei au un singur scop: să facă în așa fel încât - toți cei care anii ăștia au distrus țara, au furat miliarde, care au făcut așa ca țara noastră să fie numită peste hotare „țară capturată” - să mențină puterea. Altfel pentru ei e finiș, ei trebuie să răspundă pentru tot ce au făcut - aceste crime, această mafie și corupție”, a mai spus Vladimir Voronin.

Potrivit lui, Curtea va acționa în funcție de rezultatele alegerilor. „Așa cum s-a întâmplat cu Primăria Chișinău. După scenariul alegerilor primarului de Chișinău”, a mai spus liderul PCRM.

Cu privire la numirea în funcție de magistrat al fostului său coleg de partid, Artur Reșetnicov, Voronin a declarat că acesta corespunde criteriilor de selecție, dar are dubii în privința integrității acestuia.

Amintim că vineri, 14 decembrie, deputații au aprobat numirea în funcție a trei judecători la Curtea Constituțională. Este vorba despre deputații PD Artur Reșetnicov și Raisa Apolschii și fostul procuror general, Corneliu Gurin.