Voronin a pomenit și de lipsa banilor în campanie. „Nouă nu ne ajung bani nici să candidăm pe liste de partid și noi nu am pus niciodată banii în capul mesei. Nu suntem pregătiți pentru a înainta candidați pe circumscripții uninominale, nici oamenii noștri nu acceptă, dar suntem nevoiți. Nu am vrut să participăm, dar am conștientizat că în așa fel oferim acest spațiu pentru socialiști, îl dăm de pomană”, a declarat Voronin la emisiunea Adevărul Live.  

Veteranul politicii moldovenești spune că mai degrabă nu va participa pe circumscripții. „Eu mai degrabă nu voi candida pe circumscripție. Eu nu accept chestiile astea nici în teorie, dar în practică mai ales. Nu voi participa, deși mi-ar fi interesant să candidez la Strășeni, unde se spune că urmează să candideze Filip. Cu așa personaj mi-ar fi interesant”, a comentat Voronin.

Amintim că săptămâna trecută PCRM a anunțat că va participa la scrutin, deși anterior tocmai Voronin afirma că sistemul mixt favorizează „partidele cu bani”. Partidul a anunțat se va baza pe „oameni cinstiți, onești, pe oameni cu principii, nu cu interese”.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!