FOTO. Cum a ajuns presa care favorizează puterea să o „trimită” pe Maia Sandu să candideze peste hotare. Reacția PAS

FOTO. Cum a ajuns presa care favorizează puterea să o „trimită” pe Maia Sandu să candideze peste hotare. Reacția PAS

„Liderul PAS, Maia Sandu fuge, se teme să candideze în țară”. Asemenea titluri de știri au apărut astăzi pe mai multe portaluri care favorizează Partidului Democrat (aici, aici, aici, aici și aici). Portalurile fac referire la „surse din interiorul PAS” la care însă nu le oferă nume. Știrea apărută inițial pe actual.md a fost trasă la indigo și de alte portaluri  considerate apropiate democraților. Știrile au titrat că opozanta Maia Sandu „va candida pe circumscripții în afara țării, în Europa Occidentală”. Contactată de AGORA, purtătoarea de cuvânt a PAS a infirmat aceste informații. Mai mult, partidul spune că „tot ce apare din surse neoficiale nu este decât manipulare”

Portalurile citate mai sus fie fac trimitere la „unele surse din PAS” cărora nu le dau nume, fie se citează între ele, mesajul comun fiind că liderul PAS, Maia Sandu, nu ar vrea să candideze la parlamentarele din 2019 pe circumscripție națională.

AGORA a apelat la Partidul Acțiune și Solidaritate pentru a verifica informațiile. „Tot ce apare în aceste zile din alte surse decât cele oficiale este manipulare. Pregătirea listelor este în proces de finalizare. În momentul în care vom avea listele finale, le vom prezenta publicului”, a declarat pentru AGORA purtătoarea de cuvânt PAS, Cristina Bujor.

Publicitate

Iată câteva exemple ale știrilor menționate:

...

Captură ecran: Today.md

...

Captură ecran: Timpul

...

Captură ecran: HotNews.md

...

Captură ecran: Vocea Basarabiei

...

Captură ecran: Actual.md

Amintim că mai devreme aceleași surse media au lansat informația despre faptul că opoziția de dreapta ar fi fost susținută financiar de Fundația Open Dialog, condusă de Ludmila Kozlowska. Ulterior, democrații s-au referit la aceste surse media pentru a declanșa audieri în comisia parlamentară pe marginea așa-zisei imixtiuni a acestei fundații „în treburile interne ale Republicii Moldova”. Comisia și-a prezentat raportul la finele acestei toamne, iar concluzia finală a fost că Fundația „Open Dialog” este un instrument al Federației Ruse, finanțată din bani murdari, iar PAS și PPDA ar fi beneficiat de finanțare fără să admită acest lucru.

AGORA amintește că Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate au semnat la 18 decembrie curent acordul de constituire a blocului electoral „ACUM Platforma DA PAS” pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Nici una dintre formațiuni încă nu și-a anunțat candidații pe circumscripțiile uninominale sau pe liste de partid. Prima informație, parțial confirmată, a fost publicată astăzi și se referă la 22 de posibili candidați PPDA.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal