Drepturile de licență de emisie a postului sunt oferite companiei ARHIDOC GROUP SRL, care a fost înregistrată oficial pe data de 4 decembrie 2018. Compania este administrată de Roman Gușan, iar fondatorul acesteia este Cristina Cristea-Gușan.

Reprezentanta postului ORIZONT TV  Diana-Josu Braniște, cea care a prezentat Concepția generală a postului, a menționat că întreprinderea își propune să promoveze valorile naționale și evenimentele culturale. „Nu este atât de bine mediatizată cultura în presă”, a constatat Diana Josu-Braniște.

Aceasta a adăugat că postul va aborda problema migraților în emisiunea „Viitorul Moldovei”, va difuza talk-show cu mămici și copii, emisiunile VIP Magazin și altele.

La întrebarea membrei CCA Olga Guțuțui, dacă în spatele postului nu există interese politice ascunse, Diana Josu-Braniște i-a asigurat că televiziunea nu se va implica în campania electorală, care va avea loc în curând și că, în general, va fi un post apolitic.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!