În această săptămână se lucreză foarte intens în cadrul comisiei de meritocrație, și săptămâna viitoare sper să avem mai multă informație. Putem să vă spunem câteva nume astăzi, lucrurile sunt mai mult sau mai puțin clare pe Chișinău. Sunt câțiva colegi de-ai mei, dar și de la Platforma DA. De exemplu: Igor Grosu, Vladimir Bolea, Liliana Nicolăescu-Onofrei, Mihai Popșoi, Alexandru Slusari, Inga Grigoriu”, a declarat Maia Sandu.

Oamenii sunt asumați de bloc, din partea ambelor partide. Alexandru Slusari va candida pe o circumscripție din Chișinău, nu așa cum s-a vehiculat”, a adăugat Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Potrivit lor, nu există încă o decizie finală în privința eventualilor candidați selectați din societatea civilă. Igor Munteanu și Octavian Țîcu erau două dintre umele vehiculate în presă.

Amintim că astăzi în presă a apărut o listă cu 22 de potențiali candidați PPDA pe circumscripții uninominale. Potrivit acestei liste, liderul partidului ar candida în suburbii, iar fratele său mai mare, Vasile Năstase - la Strășeni. Contactat de agora, vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari, a declarat că această listă este una „absolut preliminară”.

Scrutinul parlamentar din 24 februarie va avea loc în baza sistemului electoral mixt, unde 50 de deputați vor fi aleși pe liste de partid, iar 51 - pe circumscripții electorale.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!