„Era pestă măsură să investești 2,5 sau 8 milioane de lei pentru Târgul de Crăciun. Ar fi sunat straniu ca din bugetul municipal să fie alocați vreodată atâția bani. Este cât bugetul pe un an de zile a unei localități din suburbii. Pentru beculețe și chestiuni din astea să dai un buget anual al unei localități parcă mi se pare prea mult. Dar întrucât asta nu o face Primăria, ci Guvernul, ca și cum lor li se poate. Dar sunt aceleași opt milioane de lei”, a declarat Chirtoacă.

Liderul liberal a dat asigurări că Târgurile de Crăciun care se organizează în capitalele europene, au la bază o altă schemă de organizare:

 „În toată lumea civilizată se face cu totul altfel. Nu se cheltuie de la buget sume enorme pentru așa ceva. Agenții economici care vin și își amenajează locurile, investesc în asta. Ei au profit la un moment dat, iar administrația contribuie cu iluminatul. Dar nu sunt sume de acest gen”

 Mai mult, potrivit lui Chirtoacă, restaurarea unuia dintre principalele monumente de arhitectură din capitală ar fi costat cam atât cât au investit autoritățile pentru organizarea Târgului de Crăciun.

„Evident că fac eforturi să fie frumos, au adus și roata aceea. Dar și noi dacă am fi cheltuit atât am fi făcut. Noi pentru Scara Cascadelor am cheltuit 12 milioane de lei. Eu pun pe balanță: ar fi fost în regulă să nu construim scara cascadelor și să o lună pentru distracție 8 milioane?”, a adăugat fostul primar.

Deși inițial Guvernul anunțase că bugetul oferit pentru organizarea Târgului de Crăciun este de 8 milioane de lei, pe ultima sută de metri autoritățile s-au răzgândit și au suplinit suma cu încă trei milioane de lei.  Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a decis să ofere bani în plus pentru a instala camere de supraveghere și a organiza paza vizitatorilor târgului. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!