Piper, ghimbir, măr și portocale sunt ingridientele de nelipsit în prepararea unui vin fiert delicios. 


Zahărul sau mierea se adaugă după gust. Este esențial să ai o sobă de lemne bine încălzită pentru a fierbe vinul. În pregătirea izvarului se folosesc soiurile de vin roșu, cum ar fi Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, etc. 


Victor de la ATU Winery ne-a dezvăluit câteva aspecte importante pentru prepararea vinului fiert: mărul se adăugă abia la sfârșit; vinul poate fi lăsat să fiarbă timp de mai multe ore; iar cel mai important secret al unui izvar bun este „sufletul omului care îl face”.

Vizita la ATU Winery este punctul culminant al turului Chisinau Taste&Flavors Tour, lansat de compania WineTours Moldova. Turul este adresat în special turiștilor străini și include activități precum prepararea cafelei Arabica, degustare de vinuri și crearea produselor cosmetice proprii din ingredientele naturale. Rezervarea se face în prealabil pentru 65 de euro. 


Citiți de asemenea: Glintwein. Cum prepari un vin fiert cu adevărat deosebit

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!