„ Încasările au fost influențate de deprecierea valutei străine, de scutirile acordate pentru UE, CSI, Turcia,  dar și granturile au crescut cu 400 milioane de lei. În același timp a scăzut importul la țigări cu 302 milioane de lei” a declarat directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie.

Oficialul a precizat că una dintre principalele priorități ale Serviciului Vamal este crearea unui centru de inteligență antifraudă. De asemenea, instituția își propune să mărească numărul de scannere la frontieră și să consolideze parteneriatul „Vama-Bussines”. 

Șeful Serviciului Fiscal de Stat, Serghei Pușcuța a precizat că în 2019 instituția își propune să dezvolte funcționalitățile „e-Factură”, să extindă posibilitățile de achitare online a impozitelor și taxelor administrate,  dar și să elaboreze o nouă pagină web multifuncțională.

Fiscul își propune în 2019 să dezvolte funcționalitățile „e- Factură”, să vină cu o soluție fiscală individuală anticipată, să extindă 

Și Ministerul Finanțelor are planuri mari pentru anul viitor.

„Ne propunem să asigurăm stabilitatea bugetară. Vom continua cu implementarea politicii fiscale, vom continua inițiative în ceea ce privește lansarea unor programe noi, reforma sistemului de achiziții publice”, a declarant ministrul Finanțelor Ion Chicu.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!