„Vloggerul Ion Andrenache a câștigat, prin decizia instanței de judecată, o compensație pentru întârzierea zborului Air Moldova. Eu am avut o situație similară, când cursa aeriană Dusseldorf – Kiev – Chișinău, operată de compania Ukraine International Airlines, a întârziat cu cinci ore. Prin e-mail, eu am trimis o scrisoare prin care am cerut o compensație. Am fost rugat să expediez datele bancare, iar, timp de o lună, compania a transferat 400 de euro, fără ca să ajung în instanța de judecată”, a menționat Maxim Ghiumiușliu.


Care sunt obligațiile companiei aeriene în cazul reținerii zborului?

„În prima oră a întârzierii, aveți dreptul să fiți informați privind cauza reținerii, iar compania trebuie să asigure păstrarea bagajelor. Mai mult de două ore – trebuie să ofere două apeluri telefonice sau două email-uri, dar și băuturi răcoritoarea. Dacă reținerea e mai mare de patru ore, trebuie să fie asigurată mâncarea fierbinte la fiecare șase ore ziua și la fiecare opt ore noaptea. Dacă reținerea e mai mare de șase ore noaptea și opt ore ziua, compania trebuie să asigure cazarea la hotel, dar și transportul spre și de la hotel”, a spus bărbatul.

Acesta a adăugat că, deși compania a asigurat cerințele de mai sus, pasagerul are dreptul să ceară compensații de la 250 până la 600 de euro, în funcție de durata așteptării și distanța până la destinație.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!