Materialele electorale ale Blocului ACUM deja au apărut în spațiul public, în ciuda faptului că această entitate încă nu a fost înregistrată oficial în calitate de concurent electoral, a informat director de program al Asociației Promo-LEX, Pavel Postică. 

Partidul Socialiștilor s-a lansat, de asemenea, în campanie electorală înainte de termen, afirmă experții Promo-LEX. Formațiunea condusă de Zinaida Greceanîi și-a prezentat public candidații pentru fiecare circumscripție, înainte ca aceștia să fie înregistrați în campanie. 

Partidul Șor a instituit, imediat după anunțarea datei alegerilor, Instituția Reprezentanților Partidului în teritoriu care, prin coincidență, corespunde cu harta circumscripțiilor electorale. Acești reprezentanți în teritoriu sunt promovați în diferite activități publice, inclusiv cu caracter social, au constatat experții.

"

"

De asemenea, în raportul Promo-LEX sunt menționați și potențialii candidați independenți care, prin diferite resurse media, și-au declarat intenția de a candida în acest scrutin. 

De menționat că, potrivit legislației electorale, perioada electorală pentru alegerile parlamentare începe cu 30 de zile înainte de scrutin. Următoarele alegeri parlamentare vor avea loc pe data de 24 februarie 2019, în aceeași zi cu referendumul consultativ privind numărul deputaților în Parlament și posibilitatea alegătorilor de a-i revoca dacă aceștia nu-și fac bine treaba. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!