Potrivit acestuia, Partidul „Șor” se va implica activ în susținerea proiectului. Ilan Șor s-a arătat ferm convins că în scurt timp, cooperativa agricolă de producție își va demonstra eficacitatea și va aduce primele rezultate financiare pozitive. 

„În prezent, colhozul „Comuna de Vis” numără 100 de hectare de teren. Consolidarea cooperativei este bazată pe acordul comun al locuitorilor comunei Jora de Mijloc. Colhozul presupune zeci de unități de tehnică, combustibil, semințe și specialiști calificați în prelucrarea terenurilor. Deja în 2019, fermierii vor beneficia de primele beneficii. Iar producția va fi cumpărată în mod centralizat și va ajunge pe mai multe pieți de desfacere.


Odată cu crearea noului colhoz în Moldova, după zeci de ani, Partidul Politic „Șor” oferă locuri de muncă în mediul rural, dar și atragerea mai multor investiții, mărind în acest sens bugetul localității. La fel, relansarea cooperativei agricole va permite ca zeci de tineri și familii să se întoarcă în satele comunei Jora de Mijloc și să producă produse alimentare de calitate”, se arată într-un comunicat al partidului.

Totodată, „programul promovat de Partidul „Șor” prevede facilități fiscale, eliminarea barierilor de import și concurenșa loială între producătorii agricoli. Partidul „Șor” își propune să promoveze programul în întreaga țară”, se mai arată în comunicat.


Amintim că, în august curent, de festivitatea dedicată Zilei Independenței, primarul de Orhei Ilan Șor a promis poporului renașterea colhozurilor, dacă partidul său ajunge la putere. Două luni mai târziu, promisiunea sa electorală s-a mutat pe panouri publicitare.

La început de octombrie, colhozurile au mai apărut încă o dată în discursul lui Șor, când primarul de Orhei a vorbit despre un nou program economic pentru „renașterea satului moldovenesc”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!