FOTO. „Comuna de Vis”. Partidul ȘOR anunță reabilitarea colhozului din Jora de Mijloc

FOTO. „Comuna de Vis”. Partidul ȘOR anunță reabilitarea colhozului din Jora de Mijloc

La aproape patru luni după ce Ilan Șor a anunțat că va renaște colhozurile sovietice dacă va ajunge la putere, acesta a „relansat” primul colhoz în comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei, acolo unde primar este vicepreședintele Partidului „Șor”, Marina Tauber. Potrivit formațiunii politice, decizia privind restabilirea cooperativei agricole de producție a fost coordonată cu locuitorii satelor comunei.Deschiderea oficială a colhozului „Comuna de Vis” a avut loc ieri, 19 decembrie. La inaugurare, Ilan Șor amenționat că decizia de restabilire a colhozului vine ca răspuns la degradarea satelor și a sectorului agricol din localitățile rurale. „Doar așa satele moldovenești pot fi readuse la viață”, speră primarul de Orhei.

Potrivit acestuia, Partidul „Șor” se va implica activ în susținerea proiectului. Ilan Șor s-a arătat ferm convins că în scurt timp, cooperativa agricolă de producție își va demonstra eficacitatea și va aduce primele rezultate financiare pozitive.

„În prezent, colhozul „Comuna de Vis” numără 100 de hectare de teren. Consolidarea cooperativei este bazată pe acordul comun al locuitorilor comunei Jora de Mijloc. Colhozul presupune zeci de unități de tehnică, combustibil, semințe și specialiști calificați în prelucrarea terenurilor. Deja în 2019, fermierii vor beneficia de primele beneficii. Iar producția va fi cumpărată în mod centralizat și va ajunge pe mai multe pieți de desfacere.

Publicitate
...

Odată cu crearea noului colhoz în Moldova, după zeci de ani, Partidul Politic „Șor” oferă locuri de muncă în mediul rural, dar și atragerea mai multor investiții, mărind în acest sens bugetul localității. La fel, relansarea cooperativei agricole va permite ca zeci de tineri și familii să se întoarcă în satele comunei Jora de Mijloc și să producă produse alimentare de calitate”, se arată într-un comunicat al partidului.

Totodată, „programul promovat de Partidul „Șor” prevede facilități fiscale, eliminarea barierilor de import și concurenșa loială între producătorii agricoli. Partidul „Șor” își propune să promoveze programul în întreaga țară”, se mai arată în comunicat.

...

Amintim că, în august curent, de festivitatea dedicată Zilei Independenței, primarul de Orhei Ilan Șor a promis poporului renașterea colhozurilor, dacă partidul său ajunge la putere. Două luni mai târziu, promisiunea sa electorală s-a mutat pe panouri publicitare.

La început de octombrie, colhozurile au mai apărut încă o dată în discursul lui Șor, când primarul de Orhei a vorbit despre un nou program economic pentru „renașterea satului moldovenesc”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal