„Planificăm să mai achiziționăm autospeciale în următorii ani, pentru a reînnoi în totalitate parcul auto al întreprinderii, deoarece este în mare parte învechit, iar pentru întreţinerea lui municipalitatea suportă cheltuieli mari", a menţionat Ruslan Codreanu.


Potrivit directorului  Întreprinderii Municipale  „Regia Autosalubritate", Eugen Axentiev, autospecialele procurate au fost din start ajustate tehnic necesităților întreprinderii, iar şoferii și personalul care vor opera aceste mașini sunt instruiți în utilizarea acestora pentru evacuarea deșeurilor.

Unităţile de transport sunt de model MAZ, produse în Belarus și au fost recent procurate  pentru parcul auto al Î.M. Regia „Autosalubritate". Valoarea achiziției constituie 9,4 milioane de lei, surse alocate din bugetul municipal.


Societate care asigură serviciile de colectare şi transport a deşeurilor din oraşul Chişinău dispune de 56 autospeciale, care sunt amplasate zilnic pe 42 de rute de evacuare a deșeurilor menajere.

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!