Imobilul a fost transmis cu titlu gratuit din gestiunea Direcţiei generale pentru administrarea clădirilor Guvernului Republicii Moldova în gestiunea Procuraturii Generale.

Clădirea are trei etaje, zeci de birouri și câteva săli de conferințe. În spatele edificiului se află sediul Partidului Democrat. De fapt, cea mai impunătoare priveliște din toate încăperile care dau spre strada 31 august 1989 este anume sediul democraților. Anume simbolica PDM este cel mai evident lucru pe care-l vor vedea procurorii care-și vor avea cabinetele în această parte a edificiului.

> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Urmărește ceremonia de inaugurare a noului sediu.


Potrivit procuraturii Generale, noul sediu are o suprafaţă la sol de 3.398,9 metri pătraţi, oferă personalului condiţii de lucru moderne, cu spaţii adecvate pentru desfăşurarea activităţii şi cu toată logistica necesară pentru munca procurorilor. Aici va activa un personal total de aproximativ 500 de unităţi: procurori, consultanţi ai procurorului, inspectori, ofiţeri detaşaţi la procuratura specializată, specialişti, personal tehnic şi auxiliar.

Prin concentrarea celor patru procuraturi într-un sediu unic, vor fi restituite autorităţilor centrale şi locale 7 blocuri impunătoare în capitală, valoarea de piaţă a cărora depăşeşte de multe ori preţul lucrărilor de reconstrucţie al sediului actual, notează instituția.

Sediul Procuraturii Generale s-a mutat de pe strada Bănulescu-Bodoni 26.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!