Totodată, a fost înregistrat simbolul electoral al Blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS” pentru imprimare în buletinele de vot.

Tot astăzi, CEC a constituit 51 de consilii electorale de circumscripţie uninominale pentru alegerile parlamentare și referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019. Consiliile electorale de circumscripție urmează să-şi aleagă din rîndul lor, prin vot secret, preşedintele, vicepreşedintele şi secretarul, respectînd echilibrul de gen.

Amintim că PAS și PPDA, conduse de Maia Sandu și, respectiv, Andrei Năstase, au anunțat anterior despre intenția de a participa la următoarele alegeri parlamentare într-un bloc electoral. Alături de aceste două partide, pe listele electorale ale blocului ACUM ar mai putea candida reprezentanți ai societății civile, ai Partidului Liberal Democrat din Moldova, dar și ai Partidului Liberal.

Scrutinul parlamentar va avea loc în baza sistemului electoral mixt, unde 51 de deputați vor fi aleși pe circumscripții electorale, iar 50 - pe liste de partid.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!