Poliţiştii au fost încolţiţi în momentul în care încercau să elibereze bulevardul Champs Elysee. Pietre, ghivece cu flori, petarde şi chiar trotinetele electrice cu care manifestanţii veniseră la protest sunt aruncate asupra lor. La un moment dat, unul dintre protestatari se apropie de unul dintre agenţi şi îl loveşte. Gestul său îi incită şi pe alţii care se năpustesc la rândul lor asupra oamenilor legii.
Pentru a nu fi linşat de manifestanţi, un poliţist scoate arma pentru a se salva, dar nu face uz de ea. Avertismentul nu are efect asupra protestatarilor care îşi continuă asaltul şi nu renunţă nici când cei trei agenţi reuşesc să plece pe două motociclete. Furioşi, o iau pe urmele lor. Aruncă din nou cu petarde şi ghivece cu flori şi reuşesc să-i pună pe fugă pe agenţi.
Peste 40.000 de oameni, majoritatea membri ai mişcarii Vestele Galbene, au ieşit în stradă, în Franţa, pentru al şaselea weekend la rând. Deşi numărul celor care au manifestat acum este mult mai mic, violenţele nu au scăzut în intensitate. Peste 80 de manifestanţi au ajuns în arest.
Bilanţul ultimelor 6 săptămâni, unul încă provizoriu, vorbeşte de 10 morţi, aproxiamtiv 3.000 de răniţi, sute de arestări şi pagube materiale de peste 200 de milioane de euro, în timp ce comercianţii din Paris reclamă pierderi de peste un miliard de euro. Protestele vestelor galbene au început pe 17 noiembrie. Principala nemulţumire a manifestanţilor era iniţial majorarea, de anul viitor, a preţului carburanţilor. Guvernul a renunţat între timp la taxa pe carburanţi. Totuşi, valul de nemulțumire s-a propagat şi acum vizează în general politicile executivului şi ale preşedintelui francez.
Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a făcut apel duminică la „ordine şi concordie”, a doua zi după o nouă manifestaţie a „vestelor galbene” marcată de confruntări, în timp ce premierul Edouard Philippe a promis severitate faţă de „o violenţă incredibilă” şi „gesturi antisemite în plin Paris”.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.