„Există o idee, am vorbit cu colegii din Partidul Nostru și există o propunere de la ei. Să creăm un bloc electoral. Ei propun crearea blocului „Renato Usatîi”. Acesta să fie format din Partidul Nostru și Partidul Patria. Pentru ca oamenii să nu fie duși în eroare de denumirile partidelor, să existe denumirea de „Renato Usatîi”. Chiar dacă un partid va fi exclus, blocul va rămâne. Dacă va exista acest bloc, și dacă se va numi astfel vom decide în câteva zile”, a spus Renato Usatâi în live-ul de pe pagina sa de Facebook.

AGORA precizează că pe numele lui Usatîi este emis un mandat de arest și este dat în căutare internațională. El nefiind în Republica Moldova, iar pentru înregistrarea în calitate de concurent electoral este obligatorie prezența personala la Comisia Electorală Centrală și la Autoritatea Națională de Integritate. Astfel, fostul primar de Bălți a decis să creeze acest bloc electoral cu un al doiea partid.

Amintim că Renato Usatîi este acuzat că, în 2010, ar fi comandat asasinarea bancherului rus Gherman Gorbunțov. În februarie curent, Usatîi și-a dat demisia din funcție de primar de Bălți. Au urmat alegeri locale în care câștigător a fost Nicolai Grigorișin din partea Partidului Nostru.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!