În lista publicată de sursa citată se regăsesc preşedintele PL, Dorin Chirtoacă, fosta  şefă de la „Apă-Canal”, Veronica Herţa, fosta ministră a Educaţiei, Corina Fusu, fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Ion Cebanu, fostul vicepremier, Mihai Moldovanu, dar şi Dumitru Jelescu şi Ion Purice.

AGORA a apelat la una dintre candidații vehiculați, Veronica Herța, pentru a confirma informația.

„PL nu confirmă, dar nici nu infirmă ceea ce a apărut „pe surse” în presă. În același timp PL afirmă că toți candidații - PL, PLDM, PAS și PPDA - sunt din partea blocului ACUM. PL, din câte cunoaște, în cadrul blocului nu s-a luat o decizie în sensul publicării numelor candidaților. Pentru alte informații rugăm să fie contactați cei care răspund de relația cu presa din partea fondatorilor ACUM”, ne-a spus Herța.

Amintim că mai devreme a fost făcută publică și o listă a potențialilor candidați PPDA. Vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari, a declarat atunci pentru Agora că lista este „una absolut preliminară”, iar decizia finală încă urmează a fi adoptată de întregul bloc ACUM.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!