„Vă comunicăm că mesajul dumneavoastră a venit doar după înregistrarea de către CEC a Blocului ACUM și finalizarea procesului de evaluare pentru majoritatea circumscripțiilor și listă. Decizii finale nu au fost luate doar pentru circumscripțiile 1, 11, 18, 44, 45, 47, 49. Pot fi considerați candidați doar pe aceste circumscripții”, se arată în mesajul primit de Dorin Chirtoacă. 

Liderul PL susține că nu a reușit să afle dacă mesajul vine din partea Blocului ACUM, la care liberalii au hotărât să adere pe 16 decembrie.  Mai mult, Dorin Chirtoacă afirmă că „nimeni nu a comunicat PL-ului că se iau decizii fără noi, sau că ar fi „târziu" în vreun fel, sau că ar exista vreo legatură între înregistrarea blocului ACUM la CEC și depunerea listei de candidați PL pentru comisia de meritocrație”.

Nu le rămân decât 7 circumscripții

Purtătorul de cuvânt al Partidului Acțiunea și Solidaritate, Cristina Bujor, a confirmat pentru AGORA faptul că formațiunile din blocul ACUM deja au luat deciziile cu privire la candidații în toate circumscripțiile, cu excepția celor menționate mai sus. Prin urmare, Partidul Liberal nu poate șă-și propună candidații decât pentru circumscripțiile 1 (Briceni), 11 (Fălești), 18 (Orhei), 44 (Taraclia), 45 (Comrat), 47 (Transnistria 1), 49 (Europa de Est și Asia).  

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!