„Blocul MUCA (ACUM inversat) nu are cum aduna toate voturile, pentru că și ei sunt copiii oligarhilor și multă lume nu va vota pentru ei. La fel, nu vor vota sau nu vor ieși la vot și 90% de unioniști, pentru că obiectivul nostru este unirea cu Țara-Mamă, România. (...) Acest bloc ACUM, mai bine zis MUCA, este la fel unul oligarhic, de orientare pro-rusă și n-are nimic pro-UE, decât folosirea acestui obiectiv, întrucât direcția pro-Rusia este ocupată de PSRM și PCRM”,  a declarat Ghimpu într-o postare publică. 

Cunoscut pentru poziția sa categorică de a fi împotriva aderării PL la blocul ACUM, Ghimpu a criticat și decizia blocului de a oferi PL-ului doar șapte circumscripții în care să-și propună candidați.

„Având în vedere „decizia” orgolioasă și îngâmfată luată de Năstase și Sandu față de participarea PL împreună cu blocului ACUM, consider că PL trebuie neapărat să participe în alegerile din 24 februarie, în primul rând pentru a promova unirea cu România, iar în al doilea rând pentru a aduna voturile unioniștilor și ale celor care nu susțin blocul ACUM. PL vine în următorul Parlament fără discuții, nu vă orientați după sondajele lui Dodon-Năstase-Plahotniuc. Votați PL, unirea și doar unirea ne va scăpa de toți oligarhii și de toate chinurile aduse de cei, care mănâncă fără nici un pic de rușine și ultima felie de pâine a celor, care duc lipsa pâinii. Decizia ACUM de a participa în alegerile din 24 februarie doar cu candidații săi, respingând înțelegerea cu Președintele PL Dorin Chirtoacă nu exclude faptul, că blocul MUCA va face coaliție după alegeri fie cu PDM, fie cu PSRM, numai să-și elibereze patronii, care i-au mandatat anume pentru acest lucru, investind în ei și foarte-foarte mulți euro. Da, libertatea costă mult...”, a conchis Ghimpu.

AGORA a primit ieri confirmarea că formațiunile din blocul ACUM deja au luat deciziile cu privire la candidații în toate circumscripțiile, cu excepția celor circumscripțiilor 1 (Briceni), 11 (Fălești), 18 (Orhei), 44 (Taraclia), 45 (Comrat), 47 (Transnistria 1), 49 (Europa de Est și Asia). Resprectiv, PL poate să-și înainteze candidați doar pe aceste circumscripții.
Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!