Potrivit lui Chirtoacă, PL s-a întâlnit cu membrii ACUM pe 17 decembrie și le-a comunicat că are o listă de candidați.

„Nu au avut obiecție. Pe 21 trebuia să depunem listele. Am depus șapte candidați, dintre care doi de la organizații de tineret. Ceilalți eram eu, Veronica Herța, Corina Fusu, Mihai Moldovanu. Din 17 până pe 21 nimeni nu a spus că există vreun termen limită pentru a depune dosarele spre examinare comisiei de meritocrație”, a comunicat Chirtoacă.

Liderul partidului spune, însă, că a fost anunțat prin intermediul unui mesaj pe poștă electronică, că o decizie în privința PL deja a fost luată și că formațiunea poate să-și propună candidați doar pe șapte circumscripții. 

„Cum dracu pot să întârzii la concurs, dacă din vară am spus că vreau să particip la filtrele Maiei Sandu. Și acum cum? Am întârziat? Nu există am întârziat, asta sunt pretexte.  Ne-ați trimis la Taraclia, Găgăuzia, Rusia. Ne ducem și pe Marte, fraților, dar să fie după regulile voastre. Asta se numește a fi farisei și a trăda speranțele oamenilor în opoziție. Cât nu au fost depuse dosarele la CEC, nu e târziu. Noi am procedat cum au vrut cetățenii – unitatea opoziției. Acum distrugeți asta pentru că am întârziat? La ce? Niciodată nu ați pus un termen limită. Ideea v-a venit pe ultima sută de metri. Ați spus că e târziu într-un mail anonim, precum că deja ați înregistrat blocul la CEC”, a spus Chirtoacă în conferință de presă.

El a afirmat că orice decizie a blocului ACUM în privința PL trebuia luată doar „în prezența membrului PL, prin proces verbal și comunicat în față”. „Nu prin e-mail anonim cu bătaie de joc”, a subliniat fostul primar al Capitalei. 

„Noi ne vom aduna în ședința Biroului Politic și vom vedea ce vom face mai departe. Chiar dacă nu ne dădeau nicio circumscripție, nu era o problemă. Dar regulile trebuie respectate. S-a spus concurs, s-a spus meritocrație – atunci regulile trebuie să fie respectate. Or, asemenea comisie nu s-a făcut, noi nu am fost invitați, regulile au fost încălcate. Ei și-au încălcat propriile reguli. PL se va aduna și va decide ce să facă mai departe. Astăzi vrem să auzim punctul de vedere al cetățenilor, în special al unioniștilor”, a mai spus liberalul.

Amintim că PL a decis să se alăture blocului ACUM pe 16 decembrie. Cu puțin timp înainte de această decizie, din partid a plecat Valeriu Munteanu, acuzând partidul de „lipsă de viziune”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!