„Blocul ACUM a fost constituit din Platforma DA și PAS. Nu a existat opțiunea ca PL să facă parte din blocul ACUM. Propunerea noastră era să acceptăm în concurs membri din alte partide, inclusiv PL. La data trimiterii candidaților potențiali de către PL, procesul de evaluare era aproape finalizat. Ne-am exprimat disponibilitatea sa discutăm doar circumscripțiile pentru care nu este stabilit candidatul final”, scrie în mesajul postat pe pagina de Facebook a blocului ACUM.

Prin urmare, conform deciziei celor de la PAS și PPDA, PL poate să-și înainteze candidați doar pe circumscripțiile 1 (Briceni), 11 (Fălești), 18 (Orhei), 44 (Taraclia), 45 (Comrat), 47 (Transnistria 1), 49 (Europa de Est și Asia).

Prin intermediul postării de mai sus, blocul electoral condus de Maia Sandu și Andrei Năstase a respins versiunea liderului PL, Dorin Chirtoacă, care a declarat că PL s-a întâlnit cu membrii ACUM pe 17 decembrie și le-a comunicat că are o listă de candidați, iar, „din 17 până pe 21 nimeni nu a spus că există vreun termen limită pentru a depune dosarele spre examinare comisiei de meritocrație”.

În urma acestui schimb de declarații, PL a decis să convoace biroul politic ca să vadă dacă mai rămâne sau nu în blocul ACUM, la nici zece zile de la decizia de a merge împreună în alegeri. 

Amintim că PL a decis să se alăture blocului ACUM pe 16 decembrie. Cu puțin timp înainte de această decizie, din partid a plecat Valeriu Munteanu, acuzând formațiunea de „lipsă de viziune”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!