O sursă din cadrul Partidului Platforma DA, care face parte din conducerea de vârf a formațiunii, a confirmat pentru AGORA informațiile apărute astăzi în presă, potrivit cărora Sergiu Cataranciuc va fi noul vicepreședinte PPDA. Acest lucru se va întâmpla odată cu încheierea alegerilor parlamentare din 24 februarie, la care blocul ACUM speră să obțină o „victorie mare”, a precizat sursa citată. De remarcat că propunerea va fi supusă votului la Consiliul Național Politic al Formațiunii. 

„Pentru noi va fi o mare onoare ca el să accepte această postură”, a menționat sursa.

Conform acesteia, Cataranciuc, născut în 1957 la Cernăuți, va candida din partea blocului ACUM pentru una dintre circumscripțiile uninominale. 

Cine este Sergiu Cataranciuc

Sergiu Cataranciuc este unul dintre membrii al biroului politic al Platformei DA. Este membru al Consiliului Societății Matematicienilor din RM, membru al Societății române de cercetări științifice în matematică. 

Sergiu Cataranciuc este autorul unui ciclu de mai multe lucrări, inclusiv trei monografii, întitulat „Structuri matematice discrete și locul lor în soluționarea problemelor practice".

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!