CEC și consiliile electorale de circumscripție au șapte zile pentru a accepta sau respinge o cerere de înscriere. Pe 25 ianuarie, începe, în mod oficial, campania electorală. Alegerile parlamentare au loc, în premieră, după un sistem electoral mixt, criticat de opoziție și partenerii occidentali ai R.Moldova.

Documentele pentru înregistrarea candidaţilor la funcția de deputat în circumscripția națională se vor depune, din partea solicitanților colectivi, în ziua de miercuri și joi, în două etape. În prima etapă, partidul sau blocul va depune actele la CEC, iar în a doua etapă - candidații vor depune personal declarația privind consimțământul de a candida, la sediul Palatului Republicii. 

Citește și: Candidații care vor să participe la parlamentare, atât pe circumscripție, cât și pe liste de partid, trebuie să dovedească de două ori că sunt integri

Pentru înregistrarea candidaţilor la funcția de deputat în circumscripțiile uninominale documentele se vor depune la consiliile electorale ale circumscripțiilor uninominale.. 

Tot de astăzi pot fi depuse și actele pentru înregistrare în calitate de participanți la referendumul republican consultativ la ac re cetățenii vor decide dacă vor sau nu mai puțini deputați în Parlament. 

Citește și: DOC. Cele două întrebări la care cetățenii ar urma să răspundă la referendumul din aceeași zi cu alegerile parlamentare

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!