Apariția Otiliei Drăguțanu pe lista PD vine la doar câteva zile de la decizia ei de a pleca din funcția de președintă a Asociației Femeilor Antreprenoare din Moldova (AFAM).  Ea a deținut funcția în ultimii doi ani. De asemenea, Drăguțanu este directoarea Berlizzo Grup.

Familia Drăguțanu are casă şi maşină de milioane, iar una din firmele Otiliei Drăguțanu a obţinut acum câțiva ani 5 milioane de lei prin contracte cu instituţii ale statului, scrie ZdG.

În fața Otiliei Drăguțanu, pe listele PDM apare și Monica Babuc, unica femeie din TOP-10 candidați ai democraților. Începând cu 2005, Babuc a fost consilier al vicepreședintelui Parlamentului Republicii Moldova, iar până a deveni ministru al Culturii, în 2013, aceasta a fost șefă la serviciu informare al Parlamentului și consilier al speakerului. Una dintre cei mai longevivi miniștri, Babuc ocupă, ultimul an, funcția de ministru al Educației, Culturii și Cercetării. Ea a fost, în 2015, candidata PD la Primăria Capitalei. 

Babuc și Drăguțanu sunt urmate, pe listă, de Violeta Ivanov, cea care a anunțat plecarea transfugilor din PCRM, iar ulterior a aderat la Partidul Democrat. Ivanov a fost vizată într-un scandal după ce fiica sa s-a lăudat pe Instagram cu mașini, bijuterii și genți scumpe. Ulterior, Ivanov a spus că trăiește la bloc iar ceea ce postează fiica sa pe rețelele de socializare nu se deosebește cu nimic de alți adolescenți. 

Fosta șefă Gas Natural Fenosa, Silvia Radu, despre care s-a vorbit că a ajuns la Primăria Capitalei cu sprijinul democraților, e a 20-a pe lista PD. În ziua în care a fost numită Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, a spus că va munci „în calitate de ministru neafiliat politic”.

Amintim că anterior democrații au negat că Silvia Radu ar fi membru PD. Președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov a subliniat că Silvia Radu nu este membru de partid. „Că ea poate să simpatizeze un partid sau altul - sigur că da. Că cineva încearcă să facă legătura între Silvia Radu şi PD nu este de mirare acest lucru, fiindcă astăzi PD este responsabil de tot ce se întâmplă, chiar dacă el nu are nicio atribuţie la un lucru sau altul”, spunea el.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!