„Din păcate, prin aroganța și prin încălcarea propriilor reguli, cei de la ACUM s-au descalificat si au arătat că nu-i interesează nici unitatea opozitiei, nici debarcarea regimului Plahotniuc-Dodon și nici Unirea. Nu ne rămâne decât o singură cale, calea noastră dintotdeauna, calea - Unirii cu România, prin consolidarea începând de astăzi, a tuturor unioniștilor în jurul PL, nu doar pentru viitoarele alegeri locale, dar pentru aceste alegeri parlamentare din 24 februarie 2019”, a anunțat Chirtoacă.

El a făcut un apel public catre liderii unioniști ai partidelor politice și ai societății civile: Nicolae Dabija, Vlad Bilețchi, Anatol Ursu, Ion Leașcenco. „Să ne unim forțele, să ne consolidăm în jurul PL-ului, să scoatem Basarabia din ghearele dictaturii, să nu admitem să ajungă pe mâna fariseilor, și să o îndreptăm pe singura cale dreaptă - calea Unirii cu România! PL îi va contacta pe liderii menționați mai sus, precum și pe alții pentru a da curs prezentului apel”, a mai adăugat liberalul.

Ulterior, el s-a adresat taberei unioniștilor. „Să știți, că noi de fapt suntem mai puternici și mai mulți decât fariseii care tocmai ne-au trădat. Prin mârșăvia care au făcut-o ei ne-au deschis calea directă spre Unire! Dacă ne mobilizăm, prin faptul că i-am deconspirat, noi avem șansa chiar să-i batem în aceste alegeri să luăm mai multe voturi decât ei”, a adăugat Chirtoacă.

Amintim că în ziua Crăciunului, Chirtoacă a spus că PL va convoca biroul politic ca să vadă dacă mai rămâne sau nu în blocul ACUM, la nici zece zile de la decizia de a merge împreună în alegeri. 

Accesați știrile de mai jos pentru a vedea întregul istoric al conflictului.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!