Cureaua lui Igor Dodon a trezit curiozitatea a peste 81 de mii de cititori care au accesat știrea de pe locul doi. Președintele a fost surprins purtând o curea de peste două mii de euro la cules căpșuni la Sadova, alături de interpretul rus Filip Kirkorov.


Tragedia de la Soroca, unde patru membri ai aceleiași familii au murit în accidente diferite, a urcat în top trei cele mai citite știri. Accidentele s-au produs la câteva zile distanță pe teritoriul Federației Ruse. Tatăl, cei doi fii și o fiică au murit. Vestea a adunat aproape 70 de mii de vizualizări.

Modificările legislative de la București cu privire la transcrierea certificatului de naștere românesc au intrigat o bună parte din cititorii AGORA. Peste 62 de mii de persoane au accesat această știre.

Peste 51 de mii de vizualizări a adunat știrea despre sportivul K1 Aurel Ignat, învinuit de omorul unui tânăr în apropierea unui club de noapte din capitală. După șapte luni de detenție la Penitenciarul nr. 13, luptătorul a fost plasat în arest la domiciliu în decembrie curent.


În luna mai, peste 47 de mii de cititori au urmărit prestația trupei DoReDos, care s-a calificat în finala concursului european de muzică Eurovision. Artiștii au urcat atunci în scenă îmbrăcați în costume în culorile tricolorului.

Scandalul lactatelor, de asemenea, a ajuns în atenția publică. Știrea în care am relatat că, potrivit unei expertize de laborator, o pătrime din produsele lactate de pe rafturile magazinelor din Moldova sunt făcute din grăsimi vegetale, a strâns aproape 45 de mii de accesări.

Ancheta AGORA cu privire la acuzațiile de hărțuire sexuală de la o catedră de la USMF a adunat peste 40 de mii de vizualizări. Un profesor, care este și șef de catedră, a fost acuzat de avansuri sexuale de două asistente, dar și de abuz de către alți colegi. În prezent, un dosar în acest sens este pe rol la Judecătoria Chișinău, pentru că profesorul și-a acuzat asistentele de defăimare, cerând prejudiciu moral de un milion de lei.


Aproape 40 de mii de vizualizări a adunat povestea unei tinere care a născut singură în toaleta Institutului Mamei și Copilului. Istoria s-a soldat cu o anchetă inițiată de Ministerul Sănătății, urmând câteva demisii și mustrări.

Invalidarea alegerilor locale noi din capitală, în luna iunie, a fost un alt subiect important. Vestea a înregistrat peste 37 de mii de accesări. Decizia Judecătoriei Chișinău a fost ulterior menținută de Curtea de Apel și de Curtea Supremă de Justiție, astfel încât liderul PPDA, Andrei Năstase, așa și nu a ocupat fotoliul de primar de Chișinău, deși a luat majoritatea voturilor.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!