UPDATE, 27 decembrie 15:34: Eva Bounegru, manager de proiect PNUD Moldova argumentează motivul pentru care a susținut crearea unei noi pagini CEC și, totodată, afirmă că informațiile solicitate pot fi găsite pe un alt link.

„Versiunea precedentă a paginii web nu mai corespundea din punct de vedere a rigorilor tehnologice moderne și nici din punct de vedere a accesibilității utilizatorilor pentru persoanele cu diferite tipuri de dizabilități. Astfel, a fost realizat un nou concept care să permită implementarea unei soluții dinamice, cu instrumente de configurare facilă a aspectului interfeței, fiind și accesibilă pe diferite dispozitive (PC, laptop, tabletă, smatphone). 

Odată dezvoltată versiunea nouă a paginii oficiale cec.md, aceasta a fost predată beneficiarului, care este direct responsabil de migrarea completă, ajustarea, completarea și actualizarea informației”, precizează reprezentantul PNUD.

Informația solicitată este pe pagină accesând pe link- ul următor:

https://cec.md/ro/sustinerea-financiara-a-concurentilor-electorali-3180.html ”Știrea inițială, 26 decembrie, 19:11:

Principala instituție electorală din țară este acuzată de lipsă de transparență și restricționarea accesului la informațiile de interes public, într-un articol publicat pe Anticorupție.md. 

Potrivit sursei, site-ul nu mai pune la dispoziția utilizatorilor listele celor care au făcut donații pentru candidații la funcția de șef al statului în anul 2016.


„Site-ul ne indică doar datele despre cotizații. Odată cu această modificare, nu mai sunt valabile nici link-urile care făceau trimitere la listele de donatori”, scrie sursa.

Reacția CEC: „Nu a fost făcut cu rea intenție”

Responsabila de Direcția comunicare, relații publice și mass-media a CEC a declarat că, chiar dacă există probleme, acestea nu au fost făcute în mod intenționat. 

„Nu știu dacă aceste date au fost pierdute sau dacă nu au fost transferate. Voi verifica. Trebuie să vă spun că nu a fost făcut cu rea-intenție. Voi verifica și voi răspunde”, a spus Rodica Sârbu. 

De menționat că site-ul CEC în variantă nouă a fost realizat în cadrul Proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, implementat de PNUD Moldova cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Ambasadei Marii Britanii la Chișinău prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare și al Ambasadei Olandei prin Programul Matra.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!