Sursa citată precizează că, la finele lui noiembrie, Guvernul l-a rechemat din funcție pe ambasadorul moldovean în Franța, Emil Druc, deși mandatul lui nu expirase. Dodon, la rândul său, a spus că nu a semnat încă rechemarea acestuia. 

Marian Lupu nu a răspuns la apelurile jurnaliștilor pentru a confirma sau infirma informația. La Ministerul de Externe nu au negat, dar nici nu au confirmat versiunea. 

Lupu a fost președinte al Parlamentului în perioada Alianței pentru Integrare Europeană și ex-ministru al Economiei în perioada guvernării comuniste. În prezent este copreședintele Adunării Parlamentare a Parteneriatului Estic (EURONEST).

Declinul său politic a început în toamna anului 2016 când, într-o conferință de presă alături de Vlad Plahotniuc, Lupu anunță că se retrage în favoarea Maiei Sandu din cursa prezidențială. Câteva luni mai târziu, Plahotniuc este ales președinte al PD în locul lui Lupu.Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!