Astăzi, joi, 27 decembrie, acesta se va prezenta la Consiliul Electoral de Circumscripție pentru a-și anunța intenția de a candida și pentru a lua actele necesare  strângerii de semnături. 

Contactat de AGORA, Oleg Brega declară că se va înscrie în cursa electorală pentru un mandat din partea Diasporei întrucât este stabilit de doi ani la București.

Anterior Brega a candidat independent la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, obținând 0,88% din numărul de voturi, insuficient pentru a ajunge deputat. În 2015, Oleg Brega s-a înscris în cursa pentru funcția de primar general al municipiului Chișinăului din partea Partidului „Democrația Acasă”.  Întrebat despre acest lucru, activistul civic ne-a spus că nu  are de ce să fie dezamăgit.

„De ce să fiu dezamăgit? scorul meu electoral creşte, numărul politicienilor credibili scade, ştiu sigur că va veni şi timpul cînd oameni ca mine vor ajunge în politică”, a declarat Brega.Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!