Andrian Candu a confirmat că numirile în funcții ale mai multor fruntași PD - cum ar fi Raisa Apolschi, Corneliu Gurin și Artur Reșetnicov la Curtea Constituțională, Valentina Buliga la CNAS, Tamara Andrușca la CNAM - sunt făcute pe criterii politice. Mai mult, el s-a mirat de ce ar trebui să fie altfel.

„De când mă rog la CC se numesc pe alte criterii decât profesionale și politice? Da ce, în SUA se numesc altfel? Sunt numiri politice! De ce am făcut-o acum? Pentru că unul și-a dat demisia pe motiv personal, iar noi vrem să avem o CC funcțională mai ales când e vorba de validarea alegerilor, doamne ferește. Și oriunde vrem să fie funcțional: că e Curtea de Conturi, că e CC, că e CCA, că e SIS. Unde au fost concursuri, s-au organizat. Sunt candidați buni sau răi va arăta timpul. Dar pe parcursul anilor s-au făcut decizii bune. Numirile au fost legale, la timp și cu siguranță vor mai fi numiri”, a promis Candu.

Speakerul a fost înrebat de reporterul AGORA de ce fostul lider de partid, Marian Lupu, nu se regăsește nici pe circumscripție, nici pe lista de partid, și dacă e adevărat că i se pregătește o altă funcție.

Citește aici: În loc de academician - ambasador? Lui Marian Lupu i s-ar pregăti o carieră diplomatică în Franța și Monaco

„Nu cunosc să se pregătească o funcție pentru dl. Lupu, sunt discuții privind activitățile sale în continuare. Dați-mi voie să speculez și eu: lista poate fi modifica până pe 24 ianuarie, și componența și ordinea. Închipuiți-vă că eu decid mâine să nu mai plec în campanie, apare lenevia, nu vreau să fac nimic, vreau să stau aici cu voi. Eu deja nu o să merit să fiu în listă și colegii vor spune „Domnu Candu, vă scoatem de pe locul 3 pe locul 30, nu meriți să participi în campanie””, a afirmat Candu.

Amintim că speakerul candidează al treilea pe lista PD, după Vlad Plahotniuc și Pavel Filip. Acesta nu figurează pe nicio circumscripție.

 


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!