Regia Autosalubritate desfășoară un tender în pentru a efectua un studiu de impact social și de mediu al poligonului municipal de depozitare a deșeurilor menajere solide din s.Țânțîreni r-nul Anenii Noi.
Directorul Regiei Autosalubritate, Tudor Maniv afirmă că astfel studii ecologice se efectuează odată la 5 ani și este o practică normală pentru astfel de obiective. „În prezent la poligonul de deșeuri de la Țânțăreni nu sunt depozitate deșeuri, din cauza unor persoane din sat care blochează transportul Regiei Autosalubritate. Acest subiect este politizat foarte mult și nu se ține cont de starea de fapt. Conform datelor pe care le avem poligonul de la Țânțăreni este umplut la 50%, sunt toate avizele necesare de la Serviciului Sanitaro-Epidemiologic de Stat și de la Ministerul Ecologiei, precum că poligonul corespunde tuturor standardelor sanitare și de securitate a mediului. Am avut recent o întâlnire cu reprezentantul BERD care mi-a spus că conform normelor europene poligoanele de deșeuri pot fi amplasate la o distanță nu mai mică de un km, de la cea mai apropiată localitate. În cazul gunoiștii de la Țânțăreni avem o distanță de 3,5 km.”
Pe de altă parte un grup de locuitori al satului Țânțăreni blochează transportul Regiei Autosalubritate, fiindcă consideră că gunoiștea din apropierea satului le poluează localitatea și provoacă diverse boli. Unii din organizatorii acestor acțiuni au primit amenzi, dar acestea au fost contestate în instanța de judecată.
Totuși Tudor Maniv spune că „anume locuitorii din Țânțăreni nu respectă normele sanitare, fiindcă ei depozitează și ard gunoiul în preajma sondei artizanale din localitate. Atunci când Regia Autosalubritate le-a propus sătenilor, cu titlu gratuit evacuarea acestui gunoi, ei au refuzat serviciul oferit,” ne spune directorul Regiei Autosalubritate.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.