„Zeci de oameni au muncit cot la cot, timp de 18 luni, pentru ca acest proiect unic pentru ţara noastră să devină realitate. Ne bucurăm că am reuşit să îl construim exact aşa cum l-am conceput - adaptat la maximum la cerinţele tuturor şoferilor şi pasagerilor şi în conformitate cu cele mai înalte standarde privind securitatea la frontieră”, scrie în comunicatul PNUD Moldova.

Noul punct de trecere a frontierei de la Palanca a fost edificat cu sprijin european. Bugetul pentru lucrările de construcție a noului punct de trecere se cifrează la 6,2 milioane de euro, dintre care 4,5 milioane de euro sunt acordate de Uniunea Europeană și 1,7 milioane de euro – de  Guvernul Republicii Moldova. Proiectul este implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

 Noul punct de trecere a frontierei „Palanca” va fi deschis traficului începând cu ora 14:00 a zilei de mâine, 28 decembrie, la etapa inițială, fiind autorizată trecerea doar a vehiculelor cu masa de până la 3,5 tone și cu capacitatea de până la 22 de locuri, precum și a mărfurilor care nu sunt supuse controlului veterinar și fito-sanitar, informează Serviciul Vamal într-un comunicat.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!