Capitanul selecționatei din Croația a devenit cel de-al doilea jucător de fotbal care a câștigat această distincție, acordată în urma unui sondaj realizat de principalele agenții de știri din țarile balcanice. Primul fotbalist care a primit acest titlu a fost bulgarul Hristo Stoichkov, în anul 1994.

Modric câștigase Balonul de Aur, dar și trofeele Champions League și FIFA Club World Cup cu Real Madrid. De asemenea, croatul a jucat un rol important la Campionatul Mondial de fotbal 2018, în care țara sa a ajuns în finală. 

Fotbalistul de 33 de ani a obținut 75 de puncte în sondajul realizat de Agenția de Știri din Bulgaria BTA. Astfel, Modric l-a depășit pe sârbul Novak Djokovic, deținătorul distincției cinci ani la rând (perioada 2011 - 2015). 

Românca Simona Halep s-a plasat pe locul trei. În 2018, Halep a devenit numărul unu mondial la tenis feminin, pentru al doilea sezon consecutiv. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!