Petrolul marca Brent a ajuns la 10,25 (ora Chișinăului) la 56,93 dolari pentru un baril, ceea ce constituie cea mai mică valoare din ultimii cinci ani.


Petrolul marca WTI a pierdut față de ziua de ieri mai mult de 3% și a ajuns la valoarea  de 52,89 dolari pentru un baril la 10,25 (ora Chișinăului). Ceea ce reprezintă de asemenea cea mai mică valoare din ultimii cinci ani.


În ciuda scăderii de peste 50% a cotațiilor petrolului din acest an, carburanții din țara noastră au avut reduceri modeste a prețului la pompă.


De remarcat că legislația care este în vigoare nu stabilește o corelație a prețului benzinei de la stațiile de alimentare auto cu prețului petrolului de pe bursele internaționale sau la platts. Legislația prevede doar  o limită de 10% a profitului companiilor importatoare de produse petroliere.


Ministrul Economiei spune că „în curând vor fi efectuate amendamente la legea cu privire la produsele petroliere ca controlul statului să fie mai mare, atunci când vorbim de decalaj care este uneori vădit de mare între prețurile de pe piața internațională și cele din Republica Moldova la produsele petroliere.”

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!