„Pentru prestarea serviciului, organizatorul a primit mijloace financiare în sumă de 5 000 euro de la cetățean. Ulterior, pretinzând suma de 3000 de euro, învinuiții o primesc, transmiterea acestora fiind efectuată sub controlul ofițerilor de investigație ai Centrului Național Anticorupție”, transmite un comunicat al CNA.

Fiind pus sub învinuire, organizatorul infracțiunii și unul din complici și-au recunoscut vina integral în comiterea traficului de influență și au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției. Al treilea complice nu și-a recunoscut vinovăția.

În privința celor trei este aplicată măsura preventivă – obligarea de nepărăsire a localității. Dacă instanța de judecată îi va găsi vinovați, cei trei riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 3000 la 4000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!